Автоклав електричний на 10-літрових і 21 полілітрову банку з УВАГАМИ КЛАНАМ
Призначений для приготування м'ясних, рибних, овочевих і фруктових консервів у домашніх умовах.
Розрахований на 10 банок по 1 літру або на 21 банку по 500 мл.
У комплект входить: термометр і манометр, дроти до комплекту не входять!
Обладнаний двома тенами. Одна потужність — 3,5 кВт, призначений для швидкого нагрівання. Другий 1 кВт, для підтримки робочої температури автоклава.
Підготовка до роботи:
1 Встановлюємо манометр
2 встановлюють запобіжний клапан
3 заповнюємо на 1/3 стійку термометра машинною оливою і встановлюємо термометр
4 Улагоджуємо на дно автоклава щільну тканину (мішковину або джинс) у 2 3 шари
5 Ставимо заповнені та закочені банки (літрові у 2 ряди по 5 штук політрові в 3 ряди по 7 штук) між собою і між рядами банки нічим не переладжувати
6 заповнюємо автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита водою шаром 1.5-2 см
7 Закриваємо кришку автоклава та автомобільним насосом накачуємо тиск 1.5 атм і візуально за допомогою мильної піни, а також на слух перевіряємо автоклав на предмет герметичності (особливо в місцях встановлення манометра та запобіжного клапана)
Герметичність автоклава має дуже велику роль (вона обов'язкова)
Банки не мають мати ні тріщин ні бульбашок повітря в склі (понад вони поплескаються)
8 Нагріваємо автоклав так, щоб температура досягла 100 градусів і з цього моменту засідаємо час (час варіння 15-20 хв залежно від вогню та продукту консервування) температура під час варіння може піднятися до 110-120 градусів, а тиск до 5-7 атм
9 Вимкнувши автоклав даємо йому охолонути до температури 30 градусів (не допускайте різких перепадів температури — може статися розгерметизація банок)
10 Тільки після охолодження через золотушник обережно витратите повітря і відкрийте автоклав
Рекомендуємо для отримання досвіду з роботою автоклава зробити пробне консервування 1,2 банки
Рекомендовані рецепти приготування консервів із досвіду господинь:
«Кухарка у власному соку»
Курку обробити на порційні шматки, розміром приблизно 40x60 мм (або довільно), промити під проточною водою, віджати, помістити в ємність, посолити, витримати 10-15 хв. На дно 1 л. банки покласти 3-4 шт. чорного перцю, 1 пгг. запашного перцю, скласти щільно просолені порційні шматки в банку (1 см. від верху!), закотити. Стерилізувати 90 хв за тиску 0,45 мПа.
Також можна приготувати інше м'ясо: свинину, яловичину, кролятину, баранину.
«Риба натуральна»
Добре підійде річкова дрібниця або інша (речна, морська) риба. Потрошену рибу без голови, плавників, хвоста промити. Маленьку — цілком, більше розділити на шматки, скласти в ємність, посолити, витримати 5-10 хв. На дно 0.5 л. банки покласти 2-3 шт. чорного перцю, скласти щільно рибу (1 см. від верху банки!), закотити. Стерилізувати 60 хв. за тиску 0,45 мПа.
« Риба з овочами»
1 кг. цибуля,1 кг. моркви, 2 кг. помідор, 400 г. олії, 200 г. цукру, 3 ст. солі, 2 кг. риби.
Овочі вимити, цибулю, помідори дрібно нашаткувати, морква ~ на велику тертку, потрошену рибу без голови, хвоста та плавників обробити порційно. Усі компоненти скласти в ємність, перемішати із сіллю, цукром, олією (якщо риба жирна, олії можна брати в меншій кількості), витримати 15 хв. На дно 0.5 л.банки покласти 2-3 шт. чорного перцю, скласти щільно рибу з овочами (I см від верху банки!), закатати. Стерилізувати 60 хв. за тиску 0.45 мПа (якщо в риби немає великих кісток, то час стерилізації можна скоротити до 45 хв. за того ж робочого тиску)
Основні | |
---|---|
Стан | Новий |
Тип | Автоклав |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 1 600 ₴